Fiind înconjurată de natură și tradiții autentic păstrate, regiunea Horezului este mai mult ca sigur una din cele mai frumoase din țară. Această regiune subcarpatică oferă o imagine perfectă a rurarului romanesc, fiind plina de locații care arată cat de bine este conservată cultura noastră. Aruncați o privire mai jos si savurați un rezumat al lucrurilor pe care le puteți vedea in regiunea noastră. Andra’s House este poziționată perfect pentru accesul cu mașina către locurilre prezentate mai jos.

Andra’s House oferă de asemenea o varietate de moduri prin care vă puteți petrece timpul la noi în timpul vizitei. Vă puteți relaxa jucănd un tenis de masă, darts, board games sau puteți merge la o plimbare în parcul din spatele proprietății. Puteți face o degustare a dulcețurilor, vinului sau țuicii produse de noi sau puteți face un grătar, astfel încât avem noi tot ce v-ar putea trebui. Copiii dvs. pot să sară în trambulină sau se pot juca cu cățelușii nostri prietenoși.

Mănăstirea Horezu
Mănăstirea Horezu a fost fondată în 1960 de către Constantin Brâncoveanu, pe drumul care duce către muntele de lângă Horezu, în satul Romani. Este considerata a fi o capodoperă a stilului arhitectural Brâncovenesc și este patrimoniu UNESCO. Stilul Brâncovenesc este singurul stil original și autentic al României care a influențat o parte din dezvoltarea culturală a țării.

Mănăstirea este localizată la 3 kilometri de Andra’s House. Este o zonă magnifică, astfel încât vizionarea acestei mănăstiri se simte ca și vizitarea unui loc cu adevărat magic. Vă recomandăm să vizitați dealul din spatele mănăstirii unde se află cimitirul de maici și biserica mică de iarnă care este ascunsă în clădirea cu chiile maicilor.

Ceramica de Horezu și satul Olari

Horezu este cunoscut drept capitala ceramicii din România. Este locul din România în care se vinde și este creată cea mai multă ceramică, aceasta fiind realizată manual. Ea reflectă multe generații de cunoștiințe și de dezvoltare a abilității ceramiștilor, motiv pentru care măiestria ceramicii de Horezu a fost înscrisă pe lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO în decembrie 2012. Fiecare piesă este creată folosind tehnici și instrumente speciale, unicitatea și personalitatea piesei fiind determinată de abilitățile de combinare a decorațiunii și a culorilor. Roșul și galbenul de Horezu sunt culori specifice zonei, împreună cu maro, verde, albastru și așa-numitul „fildeș de Horezu”, cu simbolul dominant fiind cocoșul de Horezu. Inima tradiției strămoșilor acestui domeniu frumos este cunoscută sub numele de strada Olari din Horezu, secretele fiind transmise mai ales în cercurile familiei. Strada Olari se află la doar 2,5 km de Andra’s House, iar vizitarea este o călătorie care vă poate duce în trecutul în care a început această tradiție.

Culele Măldărești

Comuna Măldărești găzuiește 3 monumente istorice: unul este casa memorială a lui I.Gh. Duca, iar celelalte două sunt turnuri de luptă fortificate, cunoscute sub numele de „cule”. Aceste cule au fost construite de boieri, cu scopul de a se retrage și de a locui acolo în timpul atacurilor. Cula Greceanu este cea mai veche dintre cule, fiind menționată pentru prima oară în secolul al XVI-lea, devenind astfel cea mai veche culă încă în picioare din România. Cealaltă culă se numește Cula Măldărescu și a fost construită cândva la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Aceste clădiri sunt pline de istorie și sunt situate într-un loc pitoresc uimitor. Casa memorială și cula sa încă mai găzduiesc obiecte de mobilier, îmbrăcăminte și alte obiecte păstrate din momentul în care au fost construite, fiind bucăți de patrimoniu și cultură românească. Culele au fost de asemenea folosite ca seturi pentru multe filme istorice. Ele se află la doar 3,5 km de Andra’s House și pot fi vizitațe de marți până duminică de la 10:00 la 18:00 în timpul veroo și de la 9:00 la 17:00 în timpul iernii.

Rânca și Transalpina

Transalpina este cel mai înalt drum din Romania și cu siguranță și cel mai frumos, având cel mai înalt vârf la 2145m. Este singurul drum care leagă Transilvania de Oltenia direct peste munte. Istoricii spun că a fost construită pentru prima dată de legiunile romane care au cucerit zona cu două milenii în urmă. Prima sa poreclă a fost „Calea diavolului”, dar după 1939 s-a schimbat în „Drumul regelui”, după regele Carol al II-lea, care l-a reconstruit, apoi l-a trecut cu un 4x4 alături de fiul său Mhai, care urma să fie rege. Drumul pornește la 40 km de Andra’s House din orașul Novaci și trece prin munți pentru un total de 148 km. Drumul are o continuitate de peisaje uimitoare ale naturii și munților și este perfect pentru o plimbare de week-end cu mașina sau motocicleta. Stațiunea de schi Ranca se află la doar 20 km de Novaci și este excelentă pentru schiorii începători și pentru copii. Drumul Transalpina este închis în timpul iernii, cu excepția primelor 20 km până la Ranca, care sunt deschise aproape pe tot parcursul anului, cu excepția anumitor zile când există prea multă zăpadă.

Mănăstirea și cheile Bistriței
Mănăstirea Bistrița a fost construită la sfârșitul secolului al XV-lea în vecinătatea râului care trece prin valea care poartă același nume. De când a fost construită, a fost distrusă și reconstruită de trei ori, având o lungă istorie cu liderii și boierii zonei și ai țării. Mănăstirea este un exemplu extraordinar de arhitectură eclectică și a găzduit numeroase instituții, cum ar fi un spital militar, o școală militară, un muzeu de tipografie și o instituție pentru persoanele cu dizabilități mintale care construiau acolo mobilier sculptat. Mănăstirea are o bibliotecă importantă pentru istoria limbii române, iar moștenirea ei continuă sa existe până în prezent, chiar și după ce mănăstirea a fost închisă timp de 25 de ani de către comuniști. Mănăstirea este construită chiar lângă drumul care trece prin cheile Bistritei, care reprezintă un exemplu uimitor de forță a naturii, arătând cum apa a sculptat chiar pe munte pe perioade lungi de timp. Mănăstirea și cheile se află la 12 km de Andra’s House.
Mănăstirea Arnota

Construită în secolul al XVII-lea, mănăstirea Arnota se află pe un munte ce poartă același nume care se află în satul Costești și care delimitează valea Bistriței. Legenda spune că domnitorul Țării Românești, Matei Basarab, a fost urmat de turcii din zonă și s-a urcat pe munte pentru a se ascunde în tufișurile care erau lângă un mic lac acolo. El a decis să construiască o mănăstire pe acest loc după ce a scăpat cu viață fiindcă turcii nu l-au găsit. Zidurile bisericii mănăstirii au unele dintre cele mai frumoase picturi și fresce pe care le găsiți în zonă, făcând-o unică dată fiind și poziționarea ei. Priveliștea de acolo este uluitoare, fiind interesantă și diferită în același timp, căci pe o a muntelui există o carieră imensă de piatră, care este încă funcțională. Mănăstirea Arnota este la 16,5 km de Andra’s House , muntele fiind situat lângă cheile și mănăstirea Bistriței.

Parcul și rezervația naturală Buila Vânturarița

Parcul național Buila-Vanturarita este cel mai mic ca întindere, dar cel mai frumos parc național din România. Cu cea mai înaltă înălțime la 1885m, munții din parcul național au vederi impresionante care arată modul în care natura se dezvoltă în cele mai frumoase forme. Parcul este o zonă protejată, având o floră și o faună  diversă și o biodiversitate uimitoare. Parcul național Buila-Vanturarita găzduiește peștera „Urșiloe”, peștera „Liliecilor”, precum și schiturile Iezer, Pătrunsa și Pahomie, fiind de asemenea un loc spiritual și relaxant. Muzeul Trovanți este, de asemenea, o parte a parcului, pietrele sale fiind locul cel mai spiritual din România. Frumusețea acestui parc național este de neegalat, fiind umplută cu trasee uimitoare care vă pot duce în cele mai frumoase zone din parc.

Salina Ocnele Mari
Salina Ocnele Mari este o mină de sare care recent și-a deschis porțile pentru turiști, având o suprafață uimitoare de 10.000 de metri pătrați. Zona de vizitare se află la 225m sub nivelul mării, având o temperatură constantă răcoroasă pe tot parcursul anului. Zona turistică are o biserică, un muzeu, magazine, baruri, terenuri de fotbal, tenis și baschet, biliard, tenis de masă și zone de joacă pentru copii, toate acestea aflându-se sub pământ. Salina Ocnele Mari este la 39 km de Andra’s House și poate fi vizitată de luni până marți între orele 10: 00-15: 00 și de vineri până duminică între orele 10: 00-17: 00.
Mănăstirea și cheile Polovragi

Mănăstirea Polovragi a fost construită la începutul secolului al XVI-lea, fiind poziționată exact acolo unde încep cheile Polovragi. Mănăstirea este una dintre puținele arhitecturi în stil bizantine din zonă. Cheile Polovragi sunt un alt exemplu magnific al puterii naturii, arătând cum râul Oltet a străpuns muntele, creând o frumoasă vale. Cheile Polovragi găzduiesc frumoasa peșteră Polovragi, fiind așezată la doar câteva sute de metri de intrarea în chei. O colonie de lilieci trăiește în peșteră în perioada de hibernare, făcând-o mai spectaculoasă, împreună cu speologia sa. Pestera Polovragi este la 26 km de Andra’s House și poate fi vizitată de la 1 aprilie până la 30 octombrie, de marți până duminică, între orele 10: 00-18: 00.

Peștera Muierilor
Peștera Muierilor a fost descoperită în 1870 si a fost prima peșteră care a fost electrificată din Romania. Are o lungime de 7km care se întind pe 4 etaje. Au fost făcute unele descoperiri interesante în peșteră, cum ar fi fragmente osoase umane, urși pe deplin fosilizați și schelete din animale sălbatice. Legenda spune că, în trecut, atunci când bărbații s-au dus să lupte cu atacatorii, femeile, copiii și bătrânii au mers să se ascundă în peșteră. Peștera se află la 30 km de Andra’s House și poate fi vizitată zilnic de la 9: 00-20: 00 în timpul verii și de la 9:00-17:00 pe timpul iernii.
Mulțumim pentru vizionarea site-ului nostru!
Dacă doriți sa faceți o rezervare vă rugam sunați la +40744696139 sau trimiteți un email la lasergraving@yahoo.com.

Nu uitați de pagina noastră de Facebook!

EN
RO